برخى وصایا و کلمات قصار آن حضرت
در تحف العقول آمده است که او به یکى از فرزندانش چنین سفارش مى کرد: اى فرزندم، مبادا که خداوند تو را در حال ارتکاب معصیتى ببیند و مبادا تو را در جایى که فرمان داده (در میان بندگان صالح) نبیند . خود را در عبادت حق، مقصر بدان، زیرا خداوند آن گونه که باید، عبادت نشده است . و بپرهیز از کم حوصلگى و تنبلى که این دو صفت، تو را از بهره (نعمت) دنیا و آخرت محروم مى کنند .
***
امام کاظم علیه السلام در وصیتى به هشام بن حکم مى فرمایند: اى هشام، اگر در دستت گردویى بود و مردم آن را گوهر خواندند مغرور مشو که براى تو سودى ندارد، زیرا تو مى دانى آنچه در دست دارى گردو است . و اگر در دست خود گوهرى داشتى و مردم آن را گردو خواندند گفته آنان به تو ضرر نمى رساند، زیرا تو مى دانى که گوهر دارى .
اى هشام، ملایمت را پیشه کن که ملایمت خوشیمن، و خشونت و بدرفتارى نحس و شوم است و نیکى و خلق نیکو، خانه را آباد و روزى را زیاد مى کند که خداى فرموده است: پاداش نیکى، نیکى است همه مردم - چه مؤمن و چه کافر - مشمول این قاعده اند.
هر کس به تو نیکى کرد بر تو است که کار او را جبران کنى و اگر همانگونه که درباره ات احسان کرده اند احسان کنى، کارى نکرده اى، بلکه فضل، از آن کسى است که ابتدائا احسان کند .
مؤمن همانند دو کفه ترازوست که هرچه بر ایمان او افزوده شود، گرفتارى اش فزونى گیرد .
حُسن مجاورت، نیازردن همسایه نیست، بلکه صبر بر آزار همسایه است .
برترى فقیه و دانشمند بر عابد، همانند برترى خورشید بر سایر ستارگان است .
و نیز فرمود: روز قیامت منادى ندا مى دهد: هر کس که بر خداوند حقى دارد برخیزد، تنها، کسى که برمى خیزد شخصى با گذشت و مصلح است که پاداش او با خداست .
پس فرمود: بخشنده و خوش خوی در حمایت خداوند است و خدا او را تا ورود به بهشت همراهى مى کند . پدرم پیوسته مرا به سخا و حُسن خلق سفارش مى کرد تا وفات یافت .
تهیه شده در گروه اینترنتی انتظار یار
واحد مناسبتهای ویژه